Pages

sunnuntai 19. lokakuuta 2014

reilumpaa kauppaa

sunnuntai 19. lokakuuta 2014
Halusin välillä kirjoittaa postauksen, jolla on oikeasti merkitystä. Postauksen, joka herättäisi erilaisia, toivottavasti eniten positiivisia tuntemuksia. Postauksen, jolla voi muuttaa maailmaa.

Ensi viikolla sunkin on aika olla vaikuttamassa maailmaan ja sen parantamiseen. Ai miten? Ensi viikolla vietetään Reilun kaupan viikkoa. Tänä vuonna teemana on Reilun kaupan viljelijöiden viljelemä kahvi. Miten Reilu kauppa eroaa muista "brändeistä"? Tai mitä Reilu kauppa yleensäkin on? Otetaampas pieni infokatsaus tähän alkuun.

Reilu kauppa siis takaa viljelijöille takuuhinnan, jonka minimirajat asettaa Fairtrade International. Tuotteen takuuhinnan lisäksi viljelijälle taataan pitkät kauppasuhteet ja turva markkinoiden muuttumista vastaan. Suurtiloiden työntekijöille taataan minimissään lakien määräämät palkat, oikeus liittyä ammattiyhdistykseen sekä asialliset työolot. Reilu kauppa tukee myös yhteisöjen tarpeita kuten kouluja, kaivoja sekä terveydenhuoltoa. Viljelyn kehittäminen ja tuotteiden laadun valvonta kuuluu myös Reilun kaupan toimintaan.

Lapsityövoiman hyväksikäyttö on kielletty niin YK:n lasten oikeuksissa kuin Kansainvälisen työjärjestön säännöissä. Myös Reilu kauppa taistelee lapsityövoiman hyväksikäyttöä vastaan parantamalla yhteisöjen elinoloja ja toimeentuloa. Reilun kaupan ansiosta monien köyhien viljelijöiden lapset ovat saaneet mahdollisuuden käydä koulua. Se on iso askel eteenpäin kehitysmaiden elinolojen parantamisessa.

Myös ympäristö asiat ovat Reilulle kaupalle tärkeitä, sillä laadukkaat ja monivuotiset tuotteet tuottaa mikäs muukaan kuin hyvä maaperä sekä kestävä kehitys.

Reilun kaupan tuotteita myydään 125 maassa ja tuotetaan 70 maassa. Kaikissa maissa valvotaan tarkasti tuotteiden laatua ja alkuperää sekä sitä, että viljelijät tosiaan saavat ansaitsemansa palkan työstään.

Mistä tunnistan Reilun kaupan tuotteet?
Tuotteissa on Fairtraden oma logo jossain päin pakkausta. Reilun kaupan tuotevalikoima on niin laaja, etten ala luettelemaan niitä yksitellen, vaan ne voi käydä tsekkaamassa täältä. Alta löytyy kuva logosta.



Reilun kaupan viikon kunniaksi haastan kaikki blogini lukiat helppoon ja vaivattomaan, mutta sitäkin vaikuttavampaan tapaan parantaa maailmaa: osta kerran kuussa yksi Reilun kaupan tuote. Et tule pettymään. 


Tässä on mun tämän kuukauden Reilun kaupan jutut, hintaa näille tuli vain 6,40€. Onko se teistä iso panostus hyvän asian vuoksi? Musta ei.


Ostin töistä ton Rooibos Veriappelsiini teen. En oo ennen maistanut, mutta jätin sen kaappiin kutkuttelemaan ja valmistin vanhaa kunnon kaakaota, luomumaitoon tietenkin :) Tuota Clipperin kaakaota ostin Sokoksesta, sillä aamulla harmikseni huomasin että se oli melkein loppu. Tuota pitäisi olla tulossa myös Punnariin ennen joulua.


Tämä on napattu meidän kaapista, sillä ilokseni huomasin, että kahvi mitä meillä juodaan on Reilun kaupan sertifioima luomukahvi. Tätäkin saa ainakin suurimmista päivittäistavarakaupoista. Tää on muuten tosi hyvää Bulletproofissa!

Mitä mieltä te olette Reilusta kaupasta? Uskotteko siihen mitä sen agenda lupaa?

Mä jatkan nyt mietiskelyä ja maailman parantamista juomalla mun kaakaota,

Sincerely yours,
Veera Orvokki.

PS. Mut löytää vielä tän päivän aikana bloglovin':ista, kunhan onnistun sen kanssa....
<a href="http://www.bloglovin.com/blog/9343731/?claim=z5qwkyjt8d4">Follow my blog with Bloglovin</a>

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

the record isn't over yet © 2014