Pages

keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Boostia syysaamuihin

keskiviikko 10. syyskuuta 2014
Eikö teistäkin tunnu siltä, että aamuisin herääminen on paljon raskaampaa syksyllä kuin talvella tai kesällä. Kesällä paistaa aurinko ja linnut laulaa ja talvella (loskakelit lukuunottamatta) on valkea maa ja pirteä pakkanen nipistää ihanasti poskista, mutta syksyllä kaikki on harmaata. Vesisateet ovat enemmänkin sääntö kuin poikkeus ja ainoa piristävä asia betoniviidakossa on syksyiset värit. Musta ainakin tuntuu.

Ongelmaan on nyt helppo, nopea ja herkullinen ratkaisu. Laihduttajien ylistämä Bulletproof kahvi. Kahvin niin sanottu laihduttavat osat ovat kofeiini, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa sekä MCT-öljy, jonka keskipitkät rasvahapot ovat tietyissä piireissä laihduttajien oikotie onneen. Bulletproofin laihduttavasta vaikutuksesta en tiedä, mutta sen antamaa boostia ei voita mikään. Bulletproof kahvi on myös oiva vaihtoehto niille, jotka eivät jaksa tai kerkeä syömään aamupalaa (mikä tosin on päivän tärkein ateria), sillä se pitää nälkää.

Alussa puhuin siitä että Bulletproof on helppo valmistaa. Jopa tällainen mikä minä olen, ööhmm tumpelo, keittiössä. Kolme "pakollista" ainesosaa plus mun omat lisukkeet. Täältä pesee.

Noin 2 dl kahvia (mielellään tietysti luomupavuista, itsejauhettuna tietenkin)
Aluksi 1-2 rkl (ja käytön edetessä enemmän, HC:immät käyttävät 4-6 rkl) mielellään kirkastettua ja suolatonta voita
Ja myöskin aluksi 1-2 rkl MCT-öljyä, jonka annostusta lisätään myöskin vähitellen.
Lisää mukaan haluamasi mausteet (alla lisää siitä) ja heitä vaikka blenderiin tai vispaa vispilällä. Lusikalla ei saa ihan niin siistiä jälkeä.



Pure love, VitaMix <3

MCT:n ja voin kanssa kannattaa olla melko varovainen aluksi, sillä ne voivat saada vatsan toimimaan hieman liiankin hyvin...

Itse käytän foodin:in MCT-öljyä tällä hetkellä, mutta myös esimerkiksi Cocovilta on saatavilla MCT:tä. Voina suosittelen foodin:in kirkastettua voita tai luomu kirnuvoita, mutta hätäpäivänä myös vähäsuolainen Oivariini ajoi asian oikein mainiosti.

Lisukkeina hulluttelin edellispäivänä heittämällä sekaan kanelia ja cayennepippuria. Yhdellä kerralla korvasin 1/3 osan kahvista pakurijauheella, sekin oli herkkua. Vain taivas on rajana ainakin mun kokkailussa. Koulusta johtuvaa henkistä väsymystä lukuunottamatta jaksoin painaa joogareenin loppuun pelkällä Bulletroofilla sekä kourallisella pähkinöitä.



Blenderillä Bulleproofiin saa tollasen kivan "vaahdottuneen maidon" koostumuksen pinnalle. Tällä niksillä voit siis huijata sun kamuja vaihtamaan kaloriset cappucinot ja makulattet tähän. Mä oon aina juonut kahvini maidolla, mutta tähän en kaivannut tippaakaan.

Ootteko te valmistaneet Bulletproofia? Miten olette onnistuneet? Mitä olette lisäilleet? :-)

Sincerly yours,
Veera Orvokki

PS. Postaus harrastuksista on vielä kuvia vaille valmis ja ilmestyy heti kun saan otettua ne!

1 kommentti:

the record isn't over yet © 2014