Pages

sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Joulukalenteri 2014

sunnuntai 30. marraskuuta 2014
Alunperin mulla oli mietteissä se, että olisin postaillut joka päivä joulukuun ajan aina jouluaattoon asti joulukalenterin muodossa kaikesta maan ja taivaan väliltä, mutta havahduin todellisuuteen tajutessani etten millään pystyisi kirjoittelemaan edes hieman laadukkaampaa tekstiä päivittäin. Postaukset olisivat olleet kuvattomia, järjettömiä tai muuten vaan sieluttomia.

Tänään töissä ollessani sain kuningasidean. Värkkään tänään joulukalenterin muodossa "Kaamosmasennusjoulukalenterihaastesysteemi". Markkinoinnin arvoinen nimi.

Tässä joulukalenterissa on siis 24 osaa, jotka sinun tulisi suorittaa. Osa koskee jokaista päivää ennen joulua kun taas osa ovat sellaisia "tee näin kerran haasteen aikana"- juttuja. Vielä messissä? Loistavaa.

1. Ulkoile päivittäin ainakin puolen tunnin ajan
Ei todellakaan mikään mahdottomuus, puoli tuntia kiireisimmänkin päivästä on piece of cake. Juokse, loiki tai käppäile muuten vaan ja nauti raikkaasta ulkoilmasta, mieluiten luonnossa. Tähän puoleen tuntiin voit sisällyttää myös esimerkiksi pyöräilyn kouluun tai työpaikalle, kaikki käy, kunhan olet ulkona.

2. Juo päivittäin vähintään kolme kuppia teetä
On olemassa kahvi-ihmisiä ja teeihmisiä, mutta myös sekalaisia kuten minä. Aamu alkaa toisinaan vihreällä teellä kun taas joinain päivinä kahvi tuntuu olevan se mitä tarvitsen. Vaikka olisitkin kahvi-ihmisiä, niin kokeile juoda kolme kuppia teetä päivässä, lupaan ettet pety. Markkinoilla liikkuu kaikenlaisia lajeja ja merkkejä, mutta oma suosikkini kylminä marraskuun iltoina ovat olleet Yogi Tean mausteiset sekoitukset sekä Pukkan Love -tee.

3. Yllätä itsesi
Tämä jättää paljon harkinnan varaan, mutta tee jotain, jota et ikinä uskonut tekeväsi. Mun oma "yllätä itsesi"-hetki kesällä oli se, kun lähdin Satun kanssa ratsastamaan. Vain taivas on rajana.

4. Nouse kerran viikossa aikaisin aamulla liikkuaksesi
Viime viikon aamuspinni maanantaina 7.00 potkaisi päivän ja alkavan viikon käyntiin loistavasti. Perjantaisin mulla soi kello 5.30. mysoreen ja tän viikon keskiviikkonakin heräsin 5.50 salille kyykkäämään. Kaikki eivät ole aamuliikkujia, varsinkaan nyt kun pimeys jatkuu pitkälle aamupäivään asti, mutta olen varma, ettet tule katumaan päätöstäsi lähteä edes kävelylenkille tuntia ennen "perusherätystä". Kuten Alexander Stubbkin sanoi: "tunti liikuntaa päivässä tuo vuorokauteen kaksi tuntia lisää energiaa".

5. Iloitse pikkujutuista
Jokainen onnistuu päivittäin ainakin jossain, siitä ei voi edes kiistellä. Mikäli huono päivä vaivaa, mieti missä onnistuit tänään. Pieninkin juttu voi parantaa synkän päivän.

6. Osta itsellesi jotain kivaa
Tämäkin antaa haasteen suorittajille vapaat kädet. Oletko pitkään unelmoinut kengistä jossain nettikaupassa, mutta et ole keksinyt tarpeeksi hyvää syytä ostaa niitä? Ei hätää, nyt sinulla on se. Jos haluat panostaa johonkin pienempään, kipaise lähikaupassa ja osta itsellesi juuri sitä mitä mielesi tekee. Mmmm, brie...

7. Lue kirjoja
Koskaan ei ole hyvää syytä jättää kaunokirjallisuus ja fantasiamaailmat nurkkaan. Ei edes some. Nyt dekkari kainaloon ja sohvalle!

8. Vietä ainakin yksi ilta viikossa kotona villasukat jalassa
Myös pelkkä löhöily on välillä tarpeen. Katso telkkarista leffoja tai sarjoja, jotka ovat pyörineet ruudussa ainakin ikuisuuden tai toteuta kohtaa 7.

9. Koristele huoneesi jouluiseksi
Mikäli asut jo omillasi, voit varmasti valloittaa koko asuntosi. Osta muovikuusi tai jopa oikea kuusi ja koristele se mieleisilläsi koristeilla tai täytä olohuoneesi jouluisilla kynttilöillä tai ripusta ikkunaan joulutähti.

10. Syö ulkona edes kerran paikassa, jossa et ole ikinä ennen käynyt
Porista löytyy aivan varmasti ainakin yksi karvakäsipaikka missä et ole käynyt. Käy testaamassa se ihan vain siksi, että voit. Jos satut oleskelemaan myös Porin ulkopuolella, valikoima on varmasti hieman kattavampi!

11. Kuuntele top 5 biisit by me
Olipas itsekäs. Mutta kuunnelkaa ehdottomasti Billy Joel - Piano Man, Iron Maiden - Fear of the Dark, The Eagles - Hotel California, Guns n' Roses - November rain ja ACDC - Thunderstruck. Tämä viisikko ei kyllä ole muuttunut aikoihin. Pää pitää. Tee myös oma top 5 lista!

12. Syö piparitaikinaa
Raaka piparitaikina on vaan parhautta. Edes itse piparit ei voita sitä.

13. Laula joululauluja sydämesi kyllyydestä
Virittelin itseni joulutunnelmaan lauleskelemalla joululauluja jo syyskuussa. Mä vaan tykkään olla yksin ja laulaa niin paljon kuin sielu sietää.

14. Hymyile vastaantulijoille
Oon huomannut, että aina kun kävelen kaupungilla iloisena ja heitän hymyn kasvoille, vastaantulijatkin hymyilevät vaikka väkisin. Mahtaakohan johtua siitä, että ne kattoo mikä ihmeen vänkyrä mä oon. Nautin siitä silti.

15. Käytä värikkäitä kuteita
Aina ei tarvitse pukeutua pikkumustaan, tai oikeastaan edes harmaaseen. Välillä voi kiskoa päälle jotain värikästä ja kuviollista. Raidatkin passaa oikein loistavasti.

16. Vietä aikaa niiden kanssa, jotka ovat sinulle tärkeitä
Kalenteri huutaa Hoosiannaa ja tyhjiä tunteja ei löydy mistään, mutta mitä jos vaihtaisitkin salilla käynnin hölkäksi kaverin kanssa ihan vain koska aina ei tarvitse seurata protokollaa. Kotona kannattaa pelata pleikkaria veljen kanssa ja löffätä koirien kanssa.

17. Valvo pitkään juoruten
Ei ole parempaa viihdettä kuin silloin tällöin puhua kaikesta mitä vain mieleen juolahtaa ja tämäkin vain siksi, että sulla on maailman parhaimmat ystävät.

18. Mieti typeriä uudenvuodenlupauksia
Jokainen meistä unelmoi joskus sixpackista tai muuten trimmatusta vartalosta, siitä että olisi säästeliäämpi ja ettei aio syödä karkkia ennen vappua. C'moon. Unelmoi ennen uutta vuotta, mutta älä lupaa mitään ettei tarvitse pitää näitä utopisia lupauksia. Joskus voit toki onnistuakin, mutta epäilempäs kuitenkin. Pessimisti ei pety ;)

19. Käy kirkossa
Ei haittaa vaikket uskoisi. Käy jouluaattona jumalanpalveluksessa tai seurakunnan järkkäämässä Kauneimmat joululaulut- jutuissa. Käytiin viime vuonna Kittilän kirkossa aattoaamuna isovanhempien kanssa, eikä kaduttanut hetkeäkään, että vaivauduin sängystä ylös melkein kaksi tuntia aikaisemmin kuin loput porukasta.

20. Mene katsomaan Nightmare 2- leffa
Mä meen ainakin. Salkkarifanaatikko ei tätä missaa!

21. Pistä kolikot talteen
Olen jo jonkun aikaa laittanut kaikki 1€ kolikot ja siitä pienemmät säästöpossuun, sillä kuka oikeasti maksaa 5 senttisillä kassalla, jossa on valmiiksi ruuhkaa. Ei ketään. Lyöppä siis kaikki possuun ja vie ne esimerkiksi BePoPin talletusautomaattiin esimerkiksi joulun jälkeen. Vaikka summa olisikin vain 30€ paikkeilla, se lämmittää mieltä, sillä niistä ns. turhista 5 ja 10 senttisistä on tullut isompi könttäsumma. Tajusitte varmaan mitä ajan takaa?

22. Tee poliittisesti epäkorrekteja joulutorttuja
Te varmaan muistatte natsitorttukohun. Antakaa mennä rohkeesti, perinteistä ei luovuta!

23. Sano itsellesi joka aamu herätessäsi, että tästä päivästä tulee varmasti hyvä päivä
Toimii, päivä on asenteesta kiinni, vaikka aina kaikki ei menekään putkeen. Varsinkaan kaamosaikaan.

24. SYÖ
Jouluna ei mietitä kaloreita, rasvaprosentteja eikä myöskään hiilareita. Kinkkua ja torttua nassuun, kyllä sitä ensi vuonna painetaan taas lenkkipolulla (nyt lue kohta 18).

Siinä se nyt oli. Pitkä lista, mutta ihan easybeasy juttuja. Kommenttia kehiin täällä tai muaalla, mikäli ootte in! Meitsi painuu nyt pehkuihin, jotta jaksan spinnailla huomenna. Adios!

Sincerely yours
Motivaatio-Veera






3 kommenttia:

  1. Ihana haaste, kerrankin voisi yrittää toteuttaa mahdollisimman monta näistä :D
    Saanko kopsata blogiini haastamaan muitakin lukijoita? :)

    VastaaPoista
  2. Haha kiitos! Saat tietenkin, ja linkkaa ihmeessä sun blogi!!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti, laitoin alkuperäisenä blogiin kun en jaksanut funtsia omia ideoita. :D
      Mulla on ihan heppablogi, mutta jos haluat silti sitä vilkaista niin heppatytsyy.blogspot.com :)!

      Poista

the record isn't over yet © 2014