Pages

maanantai 24. marraskuuta 2014

Glamouria koeviikkoon

maanantai 24. marraskuuta 2014
Jes! Kolme takana ja kaks edessä. Huomenna vapaapäivä ja aion nukkua pitkään ja sen jälkeen lähteä lenkille äidin ja poikien kanssa. Sitten voisin tehdä tuttavuutta minkäs muunkaan kanssa kuin derivoimisen. Myös Venäjää pitäisi lukaista.

Päätin tänään pitää hölläilyillan ensimmäisen teoriatunnin jälkeen, vaikkei se tosin mikään rankka ollutkaan. Tämä aamu alkoi pitkästä aikaa spinnillä ja ai että teki hyvää. Nyt on vakkaripaikka Kuntotornin aamuspinniin maanantaisin!

Nyt siihen aiheeseen. Glamouri ei ehkä ole se oikea sana tälle, mutta herättipähän ainakin huomiota. Kyseessä siis yksi ainoista ruokalajeista joita osaan valmistaa, bataattiranskalaiset. Tuttavallisemmin baturanut.

Tarvitset:

Yksi iso bataatti
Ruokaöljyä, oliiviöljy sopii ainakin mun mielestä parhaiten, mutta kaikilla on lempparinsa
Mausteita kuten suola, pippuri, timjami, oregano ja savustettu paprikamauste



Viipaloi, leikkele tai paloittele, how ever mikä tuntuu hyvältä. Pyri kuitenkin saamaan melko saman kokoisia ranuja. Mä en siihen tosin kykene. Viimeistään tässä vaiheessa on hyvä lyödä uuni päälle 250°C (Multi-kiertoilma 230°C) mikäli haluat rapeita ja 180°C mikäli sulle riittää ihan pehmeät mutta hyvät ranut.


Lorauta runsaalla kädellä öljyä varsinkin jos meinaat saada rapeita ranskiksia ilman että ne palavat! Nakkaa kulhoon myös haluamasi mausteet, lyö päällee esimerkiksi leikkuulauta ja sekoita mausteet ja öljy tällä tavalla yhteen.


Lemppariosio. Kaada bataattisuikaleet pellille, tän haltsaan melkolailla hyvin. Nyt ei muuta kuin uuniin ja aikaa en kerro koska unohdin ottaa sitä. Mä nyt oon vaan vähän tämmönen. Kyllä se palohälytin piippaa kun sen aika on.



Sitten vaan kokoat ehkä elämää nähneen näköiset ranut lautaselle esimerkiksi näin kuten minä, chicken korman kaveriksi. Voíla ja bon appetit.

Ei musta kyllä ole kokiksi, mutta itsepähän pyysitte jonkunlaista reseptiä. Palaillaan ens kerralla jollain relevantilla eikä tällaisellä epätoivoisella pyristelyllä!

Sincerely yours,
Veera Orvokki



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

the record isn't over yet © 2014