Pages

torstai 22. tammikuuta 2015

Teeholistin arkiston salaisuudet

torstai 22. tammikuuta 2015
Kiesus mikä viikko takana. Töitä joka ilta lukuunottamatta eilistä ja läksyjä ja lähenevä koeviikko. Myös itseaiheutettua kiirettä ja vähäisiä yöunia. Sekä taas vähälle jäänyt liikkuminen. Onneksi otan itseäni niskasta kiinni viimeistään sunnuntaina. Tahdon nyt vielä nauttia vähäisistä yöunista, enkä olekaan siksi lähtenyt lenkille aamulla. Kunhan tuo päivä tuosta vielä pitenee niinmäkin kiidn aamuvarhain aamuhaipieille. Onneksi lomailen melkein koko ensiviikon sekä sitä seuraavan ja vinkin silloin keskittyö koulutyöhön ja nuorisovaltuustojuttuihin.

Nyt asian ytimeen. Jossakin syksyllä julkaistussa postauksessa kerroin miltä  mun syksy maistuu ja postaus oli jossakin määrin virheellisesti johdatteleva, sillä enhän mä pelkällä teellä elä, vaikka se postaus ja ne maut siitä pitkälti koostuivat. Tee on kuitenkin aamukahvin ohella elintärkeä. Iltapäivällä jotakin piristävää kuten vihreää teetä, kylmällä ilmalla jotain maustehauduketta, iltaisin rooibosta ja seurassa jotakin aivan muuta. Joka tilanteelle löytyy kyllä joku tee, aivan varmasti.

Tässä postauksessa tehdäänkin sukellus meidän huushollin teekahvikaappiin teen osalta. Ensimmäisenä huomiona on se, että juon teeni teenä. Ei maitoa, sokeria tai muutakaan poikkeuksena sitruuna vihreässä teessä toisinaan kun oikein hulluttaa. Esittelen kaikki yksitellen ja ehkä jopa kommentoinkin hieman. Mitään makusanastoa en haltsaa, joten tyytykää siihen mihin pystyn. Pyydän anteeksiantoa huonolaatuisten kuvien takia, mutta illan pimeinä tunteina ei mitään studiotasoisia kuvia räpsitä vaikka kuinka sitä haluaisikin.


Clipperin valkoinen tee

Valkoinen tee on uusien tutkimuksien mukaan jopa terveellisempää kuin vihreä tee sen sisältämän antioksidanttimäärän vuoksi. Siitä en tiedä, mutta tämä kaikkien rakastama tee on ehdoton must kun kutsut kotiin kamuja jotka juovat teetä, sillä tämä on aina varma valinta, oli sen seurana ei mitään tai pala kakkua. Maustamaton valkoinen tee on yksi ainoista teelajikkeista joihin mä itse laittaisin maitoa. Vaikken laitakaan. Ainoita huonoja puolia tässä on, että jos liotat liian kauan, niin ei ole takuita onko teesi enää makuelämys.



YogiTean Himalaya-sekoitus

Tämä on tämänhetkisistä mausteisista haudukkeista toinen. En osaa päättää kumpi on parempi, vaan molemmat yhtä hyviä ja lämmittäviä. Tässä pääosassa on selvästi inkivääri, joka on teessä hyvää (muuten en niinkään välitä). Myös muita mausteita kuten kanelia, kardemummaa ja muita ayurvedassa käytettyjä mausteita. Tämä sopii myös hyvin ennen nukkumaan menoa, sillä musta on kiva mennä nukkumaan niin, että keho on ihan lämmin mausteiden jälkeen.


Clipperin maustetut haudukkeet


Näihin mihinkään ei missään nimessä lisätä maitoa. Maito aiheuttaa niitä kaikkien vihaamia paakkuja ja maku menee heti pilalle. Nämä kolme ovat "juon teetä huvinvuoksi"- haudukkeita, joilla ei ole piristävää tai rauhoittavaa vaikutusta, vaan toimivat vain makuhermojen kutkuttelijoina. Orange ja coconut oli hieman pettymys ja jollakin tavalla oudon makuinen, mutta menee kyllä. Berry infusion vaati aluksi totuttelua ja uusi tulokas Nokkonen - Piparminttu on ihanan raikas ja toimi toisena nuhan taltuttajana maustehaudukkeiden sijaan.

Yogi Tean Sweet Chai

Tässäkin kohtaavat ayurvedassa käytettävät mausteet ja yrtit. Tämä muistuttaa pitkälti Himalaya-sekoitusta, mutta on kuten nimensäkin, hieman makeampi versio. Hyvä tämäkin!


Aaro Forsman - Mate ja Päärynä Sencha

Mate on aina ollut sellainen, jota ei aina ihan hirveän mielellään juo ilman sitruunaa tai ihan pientä hunajatippaa, mutta nyt se on alkanut menemään tuollaisenaan. Muistuttaa siis vihreää teetä maultaan, mutta on siitä vielä astetta karvaampi. Päärynä sencha on hyvää, mikäli sitä liottaa juuri oikean aikaa, mutten se muuttuu karvaaksi kuten muutkin vihreät teet. Ihanan makea ja raikas maku!


Aaro Forsman - Joulutee

Tämä Forsmanin irtotee on mainitsemisen arvoinen sen mielenkiintoisen makuyhdistelmän vuoksi. Ei liian jouluinen, vaan juuri sopivassa suhteessa neilikkaa, kanelia ja muita joulumausteita. Juuri sopivan makea ja tee, jota voi juoda vuoden ympäri jos käännät etiketin poispäin tai peität kesäkukilla.



Aaro Forsman - Veriappelsiini rooibos

Melkeipä voisin sanoa tämän olevan tämän hetkinen lemppari. Rooibos ei ennen kuulunut lemppareihini, mutta tämän rauhottava vaikutus ja hyvä maku ovat muuttaneet mieleni totaalisesti. Rooiboksen muita hyviä ominaisuuksia ovat mm. se, että vaikka kuinka kauan sitä liottaisitkin, niin se ei mene pilalle vaan maistuu vaan entistä paremmalta. Tämä on myös iltaisin varma valinta jos tuntuu, ettei uni meinaa tulla.


Pukka - Night time- hauduke

Ensimmäinen plussa Pukalle on hienot paketit. Musta nää on vaan niiiiin upeita. Mulla on ollut pukalta niin vihreetä teetä kuin kamomilla teetä, ja tätä ostin parempien yöunien toivossa. Toimii toisinaan, ja toisinaan pettää. Maku on mielenkiintoinen yhdistelmä kamomillaa ja lakritsinjuurta. Äitini sanoi nähneensä outoja unia juodessaan tätä. Kaikkea kanssa.


Pukka- Supreme Matcha Green

Oooo niin paljon hehkutettu Matcha oo ihanaa. Ei en ostanut tätä matchan vuoksi, vaikka senkin käyttäminen kiinnostaisi, vaan koska tämä oli äänestetty paikassa x parhaimman makuiseksi vihreäksi teeksi ja pakko myöntää, että hyvää tämä onkin. Aamulla ihanan piristävä!

Tässä nyt tällainen pikakatsaus. Pitäisikö tehdä tämän tyylisiä useammin? Muita teejuttuja? Olen avoin kaikelle koska välillä tuntuu ideoiden loppuvan kesken...:) Vielä illan piristykseksi teinari mun uuden hatun ja mummoponchon kera!



Nyt tämä kukkahattutäti painuu unten maille, god natt!

Sincerely yours,
Veera Orvokki


3 kommenttia:

  1. En tiedä ooks tehnyt jo sellasta postausta joskus mut ois kiva lukea sun jostain koulujutuista, mitä esim kirjotat tai miten koeviikot sujuu :) tai mikä lukiossa on mennyt hyvin ja mikä ehkä vähän huonommin jos sellaista on :D

    VastaaPoista
  2. Oon täs mietiskelly et miten tai mikä sai sut kiinnostumaan politiikasta ja miten pääsee tämmösiin politiikka hommiin töihi?

    T. Politiikasta kiinnostunut

    VastaaPoista
  3. Ja vielä tässä lisäyksenä että mistä voisin selvittää mikä puolue ois mulle? Oon omasta mielestä kaikkien kanssa ja samalla kaikkia vastaan :/ Eniten varmaan luulisin olevani joko Vasemmisto/SKP, Vihreät tai Kokoomus kannattaja :/

    T. Politiikasta kiinnostunut

    VastaaPoista

the record isn't over yet © 2014