Pages

keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Veeran (rumaakin rumemmat) voimasuklaat

keskiviikko 7. tammikuuta 2015
JEAA! Eka resepti. Ei tiettyjä määriä vaan just epäkorrektin sopivasti kaikkea. Jos on liian paksua niin lisätään vähän jotain kun taas hieman liian laihaa niin lisätään toista.

Puuhailin lauantaina raakasuklaan parissa, sillä sain perjantaina huikean vision. Raakasuklaata, jota voi ottaa ennen reeniä, jotta saa uutta puhtia. Raakasuklaata, jossa on kaikkia mun lempparijuttuja just sopivan epämääräisesti. Juurikin täydellistä. Tässä teille jaettuna mun resepti voimasuklaisiin. Yrittäkää ymmärtää mua, mä en kuulu keittiöön.




In need:

2 dl Kaakaovoi 
2 dl Kaakaomassa
1,5 dl Kaakaojauhe
1 dl Lucuma
4 rkl Macajauhe
Reilusti ja maun mukaan Agavesiirappia/hunajaa
Pähkinävoita (tässä keississä cashewvoi)
Inkivääriä (jauheena)
(Pakuri)kahvia


Making of:

Raakasuklaan valmistus kannattaa aloittaa sillä, että valmistat kuuman vesihauteen, meillä käytettiin taas kerran ihan tiskiallasta. Käytän raakasuklaan valmistuksessa usein teräksisiä astioita, sillä lämpö erittyy niiden läpi parhaiten, joten myös raaka-aineet joiden pitää sulaa sulavat.

Ensimmäiseksi siis 2 dl kaakaovoita sulamaan vesihauteeseen (muista kippa!). Sen jälkeen raasta, revi, hakkaa, raatele tai muuten hienonna kaakaomassa ja heitä se kaakaovoin kaveriksi. Anna massan ja voin sulaa rauhassa juoksevaksi melkein kuin nesteeksi. Lisää sitten kuivat aineet (lucuma, kaakaovoi, maca ja inkivääri) ja tämän jälkeen oman maun mukaan agavesiirappia.







Seuraava vaihe voi olla karua niille, jotka eivät tämän jälkeen pidä mun voimasuklaita raakasuklaana, mutta anyhow. Keitä laadukasta luomukahvia (itse siis käytin Puhdistamon pakurikahvia) ja anna sen jäähtyä vähintään kädenlämpöiseksi ellei viileämmäksi, sillä jos kahvin lisää joukkoon vasta kun se on alle 42 astetta lämmintä, raakakaakaon terveysvaikutteet eivät häviä, mutta saat silti hyvän makuisen ja virkistävän nesteyttäjän raakasuklaalle, simple?

Kahvin voi korvata melkeimpä millä vai nesteellä, kunhan se on viileää eikä sisällä sokeria.

Tämän jälkeen kumoa pieni kerros suklaamassaa muottien pohjalle, sitten lisää kerros cashewpähkinävoita ja sitten vielä pieni kerros suklaata. Voimasuklaat pakkaseen ja parin tunnin päästä voit nauttia hyvällä omatunnolla terveellisestä ja täyteläisestä herkusta. Muista kuitenkin, ettei raakasuklaatakaan kuulu vetää ihan niin paljon kuin napa tai naama vetää vaikka kuinka herkkua se olisikin!






"Kauneus on katsojan silmissä"

Veeran rumat voimasuklaat saivat siunauksensa itse tekijältä, äidiltäni ja Ollilta, joten melko turvallisilla vesillä liikutte, mikäli näitä alatte taikomaan. Mä nyt vaan olen fiilistelijä laittaja enkä muuksi muutu, mutta mitä enemmän antaa fiiliksen viedä, sitä parempaa suklaata saa aikaiseksi, trust me! Alla vielä kuvat mun avuliaasta ja ei niin avuliaista kokkikamuista, voitte yrittää arvata ketä oli kukakin.


 "Sua saa kyllä aina hävetä"


Oletteko itse koskaan tehneet raakasuklaata? Onnistuitteko?




Sincerely yours,
Veera Orvokki

2 kommenttia:

the record isn't over yet © 2014